Raadsel rond daders aanslagen Turkije

Landkaart-Turkije[1]De bomaanslagen in Ankara op zaterdag, waarbij zeker 95 mensen om het leven kwamen, is de dodelijkste aanslag in de recente geschiedenis van Turkije. Er is drie dagen van nationale rouw afgekondigd, politieke partijen hebben hun campagnes voor de verkiezingen op 1 november stilgelegd, maar die gaan wel ‘gewoon door’, aldus de autoriteiten. Ondertussen is het nog steeds een raadsel wie er achter de aanslagen zitten.

De overheid houdt het nog altijd op zelfmoordterroristen. De aanslagen zijn nog niet opgeëist. De premier houdt rekening met drie scenario’s: IS, de arbeiderspartij PKK of de marxistische organisatie DHKP-C. De slachtoffers liepen mee in een vredesdemonstratie om te protesteren tegen het geweld tussen het Turkse leger en de Koerdische arbeiderspartij KPP in hert zuidoosten van Turkije. Zaterdagavond kwamen in Istanbul duizenden mensen de straat op en zondag in Ankara: zij houden de regering Erdogan verantwoordelijk voor het bloedbad.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>