Klopjacht op ‘zwarte weduwe’ Sotsji

De politie in Sotsji is op zoek naar een ‘zwarte weduwe‘, een vrouw die aanslagen zou kunnen plegen tijden de Winterspelen. De 22-jarige Ruzanna Ibragimova – Salima – zou Sotsji zijn binnengekomen voordat de stad hermetisch werd afgesloten. Sinds vorige maand is ze niet meer gezien in haar huis in Dagestan. Ze is de vrouw van een omgekomen militante moslim uit de Kaukasus.

De politie denkt dat ze zo’n tien dagen geleden in Sotsji aankwam en deelt posters en flyers uit met haar foto. Duidelijk te zien is een groot litteken op haar wang en een elleboog die ze niet kan buigen. De zwarte weduwe is verbonden aan terroristenleider Doku Umarov, die heeft gedreigd aanslagen te plegen tijdens de Spelen. Naast haar zoekt de politie naar nog drie zwarte weduwen. De zwarte weduwen maken een groot deel uit van de terroristen in de Kaukasus. In Tsjetsjenië zijn tienduizenden mannen vermoord of verdwenen. Veel vrouwen zouden zijn getraumatiseerd en sluiten zich aan als zelfmoordterrorist. Ze waren betrokken bij grote aanslagen, zoals de gijzeling van een school in Beslan en de aanslag op een theater in Moskou.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>