Moslimextremisten dreigen met aanslagen Sotsji

Een moslimextremistische groep uit de Kaukasus heeft de aanslagen in Volgograd in december opgeëist. Gisteren verscheen een video online op de website van Vilayat Dagestan. Daarin eisen twee zelfmoordterroristen de aanslagen op. Ze laten zien hoe ze explosieven maken en dreigen met nieuwe aanslagen tijdens de Olympische Winterspelen. De video stond op YouTube, maar die site heeft hem weggehaald.

Op 29 en 30 december waren er twee zelfmoordaanslagen in Volgograd, waarbij in totaal 34 mensen om het leven kwamen. De Russische overheid vermoedde al dat moslimterroristen erachter zaten. De twee mannen waarschuwen Poetin dat ze hem ‘een cadeau’ zullen geven, als hij de Spelen houdt, ‘als vergelding voor het bloed van onschuldige moslims dat over de hele wereld vergoten wordt.’  Ze zeggen dat ook toeristen die naar de Spelen komen, doelwit zullen zijn. De overheid heeft de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Sotsji is met 37.000 agenten een belegerde vesting, maar de aanslagen kunnen ook ergens ander in Rusland worden gepleegd.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>