Zeker dertien doden bij ‘zelfmoordaanslag’ op Russisch station

In de Russische stad Volgograd zijn zeker dertien mensen (later bleken er zeventien doden te zijn) om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt bij een explosie op een treinstation. Volgens de Russische autoriteiten gaat het om een zelfmoordaanslag en zou een vrouw zichzelf hebben opgeblazen. Het zuiden van Rusland wordt vaker opgeschrikt door aanslagen van moslimfundamentalisten, vaak afkomstig uit de Kaukasus.

In oktober blies een vrouw zichzelf op in een stadsbus in Volgograd. Daarbij vielen toen zes doden. Eerder dit jaar riep een Tsjetsjeense rebellenleider op om aanslagen op Russische bodem te plegen, zoals tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji. Na het uiteenvallen van de Sovjet Unie begin jaren ’90 waren er meerdere oorlogen tussen Rusland en Tsjetsjeense opstandelingen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>