Winkelcentrum Kenia nog steeds in greep van terroristen

IMG_20160527_161320Het winkelcentrum Westgate in de Keniase hoofdstad Nairobi is nog steeds gedeeltelijk bezet door terroristen. Een dag na het bloedbad is er sprake van 59 doden en zeker 200 gewonden. Zondagochtend klonk opnieuw een spervuur van geweerschoten, kort nadat het Keniase leger met versterking naar het centrum was gekomen. De aanvallers zijn zaterdagmiddag door het leger en de politie omsingeld. Er zijn nog altijd mensen gegijzeld in het winkelcentrum, maar het is niet duidelijk hoeveel het er zijn. Ook is niet vast te stellen om hoeveel terroristen het gaat.

De Somalische terreurgroep Al Shabaab zit naar eigen zeggen achter de aanval, een aan al-Qaida gelieerde bende. De aanval is gericht op niet-moslims en ‘een antwoord op het militair ingrijpen van Kenia in Somalië’. In Westgate komen vooral rijke Kenianen en buitenlanders winkelen. Onder de slachtoffers zijn zeker ook niet-Kenianen. Frankrijk en Canada melden ieder twee doden.  Tijdens de schietpartij waren zeker vier Nederlanders in de mall aanwezig, maar zij wisten te ontsnappen. De Nederlandse ambassade heeft zaterdag landgenoten in de Keniase hoofdstad Nairobi aangeraden drukke plaatsen te mijden en niet naar het winkelcentrum te gaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>