Schietpartij in druk winkelcentrum Kenia

De Nederlandse ambassade heeft landgenoten in de Keniase hoofdstad Nairobi aangeraden drukke plaatsen te mijden en niet naar het winkelcentrum Westgate te gaan. In het drukke winkelcentrum vond een schietpartij plaats, waarbij minstens vijftien doden en tientallen gewonden zijn gevallen. Volgens ooggetuigen schoten de aanvallers in het wilde weg. Onder het winkelende publiek brak paniek uit. Het is nog niet duidelijk of het om een aanslag gaat, of om een mislukte overval, maar het Keniase ministerie van Binnenlandse Zaken sluit terrorisme niet uit.

De ambassade heeft Nederlanders in Kenia meerdere sms’jes gestuurd. Op de ambassade is een crisisteam geformeerd. Het is niet duidelijk of er Nederlanders bij de schietpartij in Westgate betrokken zijn geraakt. De ambassade heeft twee medewerkers naar het winkelcentrum gestuurd om eventuele landgenoten te helpen. Ze dragen makkelijk herkenbare hesjes. Een medewerker van de ambassade zat tijdens de schietpartij met zijn vrouw op ene terras in het gebouw, toen ze ineens schoten en granaten hoorden. Ze hebben een half uur languit op de grond gelegen. Twee mensen op het terras werden geraakt, maar het Nederlandse stel bleef ongedeerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>