Valse bommelding Amerikaans vliegtuig

Een Amerikaans vliegtuig, dat op weg was van  het Ierse Schannon naar Pittsburg, moest in Philadelphia een noodlanding maken vanwege een telefonische bommelding. Die bleek vals te zijn. Het toestel van US Airways werd voor de zekerheid op een afgelegen plek van het vliegveld gezet voor onderzoek. Agenten van de FBI hebben het vliegtuig grondig doorzocht met behulp van bomhonden, de 179 passagiers ondervraagd en alle bagage opnieuw gescand.

Nadat het loos alarm bleek te zijn geweest, kon het toestel na een uur doorvliegen. De politie onderzoekt nu wie de valse melding heeft gedaan. De Verenigde Staten en andere westers landen zijn op dit moment extra alert wegens de dreiging van een aanslag. De Amerikanen hebben twintig ambassades in Noord-Afrika en het Midden-Oosten gesloten. Een aantal andere westerse landen, waaronder Nederland, hebben hun posten in de hoofdstad van Jemen tijdelijk verlaten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>