Ook Nederland sluit ambassade

Nederland sluit de komende dagen tijdelijk haar ambassade in de hoofdstad Sana’a in Jemen. Het ministerie van ~Buitenlandse `zaken volgt het voorbeeld van de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.  Aanleiding zijn serieuze dreigingen van al-Qaida. Volgens het ministerie in Den Haag is er geen serieuze dreiging, maar door de sluiting van andere westerse ambassades zou de Nederlandse ambassade extra kwetsbaar voor aanslagen kunnen worden. Om in andere landen zijn Nederlandse ambassades en consulaten waakzaam, maar er zijn voor Buitenlandse Zaken geen concrete aanwijzingen om meer Nederlandse ambassades te sluiten of het reisadvies voor Nederlanders aan te passen.

De Verenigde Staten deed dat wel en heeft 21 ambassades gesloten en haar burgers in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar ook elders (bijvoorbeeld op luchthavens en bij personenvervoer), op het hart gedrukt alert te zijn. De verhoogde waakzaamheid geldt voor de hele maand augustus.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>