Boston hermetisch afgesloten

Boston is vrijdagochtend volledig door de politie afgesloten. Er rijdt geen openbaar vervoer en alle gebouwen zijn dicht. Burgers wordt aangeraden om binnen te blijven. Het is het gevolg van een chaotische nacht, waarin de politie een urenlange klopjacht hield om twee verdachten van de bomaanslag tijdens de Boston Marathon op te sporen. Zwaarbewapende FBI-agenten hebben in de voorstad Watertown een huis omsingeld waar een van de verdachten zich zou ophouden. De andere is gedood tijdens een achtervolging.

 

De verdachte is een 19-jarige Tsjetsjeniër uit Kirgizië die zo’n zes jaar in de Verenigde Staten woont, zei de oom van de jongens tegen CNN. Zijn broer werd vrijdag gedood, maar het is nog niet duidelijk hoe dat gebeurde.  Hij zou explosieven bij zich hebben gehad en door een ontploffing zijn omgekomen. In Cambridge, waar de broers woonden, is de politie een grote evacuatie begonnen in het gebied rond hun huis. Ook journalisten mochten er niet blijven staan: volgens de politie zou het niet veilig zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>