Brieven aan regering VS met dodelijke gif ricine

Een brief aan de Amerikaanse president Obama bevatte het dodelijke gif ricine. Dat hebben tests uitgewezen. Dinsdag onderschepte de Amerikaanse veiligheidsdienst Secret Service de gifbrief, die werd aangetroffen in een speciaal kantoor waar de post voor het Witte Huis wordt gecontroleerd. Dinsdag werd ook een brief onderschept die was geadresseerd aan de Republikeinse senator Roger Wicker, Ook die brief bleek ricine te bevatten. Volgens de Amerikaanse nieuwszender NBC News hadden beide brieven dezelfde afzender. In Washington zit de schrik zit er goed in. Senaatsgebouwen zouden vanwege de vondst van een verdacht pakketje tijdelijk zijn ontruimd.  

Ook in de staat Michigan is een verdachte brief uit de post gevist: die kwam binnen bij het regionale kantoor van de Democratische senator Carl Levin in Saginaw. De FBI zegt geen aanwijzingen te hebben dat de gifbrieven te maken hebben met de bomaanslagen in Boston. ‘Het onderzoek duurt voort en mogelijk komen er nog meer breven aan’, aldus de FBI. Ricine is een natuurlijke gifstof die van bonen afkomstig is. De productie is vrij makkelijk en goedkoop. In pure vorm is ricine zelfs in kleine hoeveelheden dodelijk. Er bestaat geen tegengif tegen ricine.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>