Bankgebouw Toulouse gegijzeld ‘door lid al-Qaida’

In het Zuid-Franse Toulouse worden vier mensen in een bankgebouw gegijzeld door een man die naar eigen zeggen lid is van de terreurorganisatie al-Qaida. Eén van de gijzelaars zou de directeur van de bank zijn. Volgens de politie is er geschoten. Het is nog niet duidelijk of het inderdaad om een terreurdaad gaat, omdat de man in kwestie eerst zou hebben geprobeerd de bank te overvallen.

Hij zou in eerste instantie om geld hebben gevraagd. Toen dat mislukte, zou hij zijn pistool hebben getrokken en hebben geroepen bij al-Qaida te horen. De politie weet nog niet wat daarvan waar is, maar alleen al het noemen van ‘al-Qaida’ ligt gevoelig in de regio: in maart vielen in en rond Toulouse zeven doden bij verschillende schietpartijen op straat. Een man zei dat hij was geïnspireerd door al-Qaida en schoot toen drie militairen, een rabbijn en drie joodse schoolkinderen dood. De dader werd later na een urenlange belegering door een elite-eenheid van de politie  doodgeschoten. De man die nu mensen in de bank in gijzeling houdt, zou met die antiterreureenheid willen praten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>