Schutter Toulouse is dood

De schutter in Toulouse is dood. Dat heeft een woordvoerder van de Franse president bevestigd. Hoe de 23-jarige man is omgekomen, is nog niet bekend, maar een woordvoerder van de politie meldde dat hij is doodgeschoten. Volgens meerdere Franse media vond er rond zijn huis een vuurgevecht plaats en waren er meerdere explosies te horen. De toestand rond het appartement, waar de schutter 31 uur lang door meer dan 300 agenten werd omsingeld, was lange tijd verwarrend.

De explosies zouden een poging van de man zijn om zijn tanden te laten zien; andere bronnen melden dat drie zware explosies waren bedoeld om hem naar buiten te krijgen. De man werd ervan verdacht drie aanslagen te hebben gepleegd. Hij had bekend drie militairen en drie joodse schoolkinderen en een rabbijn had gedood, maar weigerde zich 31 uur lang over te geven aan de politie die hem in zijn woning had omsingeld. Hij zou banden hebben met moslimfundamentalisten en zou in Afghanistan in de gevangenis hebben gezeten. Volgens politiebronnen wilde hij woensdag een nieuwe aanslag plegen. Zijn broer is ook opgepakt; in zijn auto zouden explosieven zijn gevonden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>