Opnieuw drie doden door sneeuwlawine Alpen

IMG_20160524_161529Opnieuw zijn er drie mensen door een lawine in de Alpen om het leven gekomen: in het Italiaanse plaatsje Cesana op de grens met Frankrijk. Drie Italianen raakten tijdens een wandeling bedolven door ‘een relatief klein lawine die groot genoeg was om de slachtoffers honderden meters mee te sleuren’. Een helikopter ontdekte de drie lichamen zaterdagochtend.

Afgelopen maandag kwamen drie snowboarders en hun leraar om het leven door een lawine in de Franse Alpen, in het populaire skioord Tignes. Het waren allen Fransen. Donderdag kwamen ook meerdere klimmers om het leven: vier Italianen probeerden een ijswaterval te beklimmen bij Gressoney in de Italiaanse Alpen en in de Franse Alpen beklommen twee Spanjaarden een bevroren waterval. Alle zes kwamen op het leven, nadat grote delen ijs afbraken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>