Lawine in de Franse Alpen: zeker vier doden, vijf mensen nog bedolven

In de Franse Alpen heeft een lawine in een skigebied bij Tignes aan zeker vier mensen het leven gekost. Negen mensen werden meegesleurd, vijf liggen nog onder een dik pak sneeuw bedolven. Gevreesd wordt dat zij het niet overleven. Er is geen melding gemaakt van Nederlandse slachtoffers. Over een breedte van 400 meter ging de sneeuw schuiven, rond half elf vanochtend op een hoogte van 2100 meter in het gebied rond de berg la Tovière.

Op dit moment is het lawinegevaar niet extreem hoog: dat staat op 3, op een schaal van 5. Vanaf komend weekend vertrekken honderdduizenden Nederlanders naar de wintersportgebieden, meldt de ANWB. Regio noord heeft vanaf zaterdag voorjaarsvakantie, midden en zuid volgen een week later. Er worden lange files voorspeld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>