Schumacher uit coma ontwaakt

Michael Schumacher is uit zijn coma ontwaakt. De 45-jarige oud-Formule 1-coureur en zevenvoudig wereldkampioen lag sinds begin dit jaar na een ski-ongeluk in coma in een ziekenhuis in Grenoble. Daar werd hij kunstmatig in coma gehouden om herstel te kunnen bevorderen. Eind januari werd begonnen hem daar weer uit te halen en in april was hij af ten toe bij bewustzijn.

Volgens zijn woordvoerder heeft hij het ziekenhuis verlaten en overgebracht naar het universiteitsziekenhuis van Lausanne in het westen van Zwitserland. Over zijn toestand is niets bekendgemaakt, maar het ziet er naar uit dat hij een lange revalidatietijd tegemoet gaat. Schumacher is een van de meest succesvolle autocoureurs ooit. Tussen 1992 en 2006 werd hij zeven maal wereldkampioen. In 2010 en 2011 kwam hij terug, maar had toen minder succes. woont met zijn familie in een dorpje tussen Lausanne en Genève.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>