UEFA-baas: ‘Blatter moet weg’

Michel Platini, voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, vindt dat Sepp Blatter moet vertrekken als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. Dat zei Platini vandaag in een gesprek met de Franse sportkrant l’Équipe. Hij schaart zich daarmee in het rijtje criticasters: KNVB-voorzitter Michael van Praag en zijn Engelse collega Greg Dyke. Van Praag zei gisteren dat ‘de maart vol is’: hij stelt Blatter verantwoordelijk voor het slechte imago van de FIFA.

Zo werd onlangs bekend dat Qatar functionarissen van de FIFA zou hebben omgekocht om het WK 2022 in huis te krijgen. De 77-jarige Blatter stelde zich gisteren verkiesbaar voor een vijfde termijn. Hij noemde de uitlatingen van Van Praag ‘de meest respectloze die hij ooit had meegemaakt’. Zo erg had hij het nog nooit meegemaakt, zei Blatter, ‘niet op het veld en niet in m’n eigen huis.’ De kans bestaat dat Platini zich zelf kandidaat stelt voor de FIFS-verkiezingen van volgend jaar. Bij de loting van de Champions League op 28 augustus in Monaco, gaat hij uitsluitsel geven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>