KNVB wil geen WK voetbal in Qatar als omkoping waar blijkt te zijn

Als het inderdaad waar is dat Qatar het WK voetbal van 2022 door omkoping in huis wist te halen, dan moet een ander land de wedstrijden organiseren. De voetbalbond KNVB laat vandaag weten, dat als de berichten waar zijn, er ‘geen twijfel mogelijk is: de FIFA moet een ander land het WK 2022 laten organiseren.’ Zondag meldde de Britse Sunday Times dat Qatar het evenement heeft gekregen door FIFA-functionarissen met miljoenen euro’s om te kopen.

De Britse krant zegt geheime documenten, e-mails, brieven en bankafschriften  in handen te hebben die zouden bewijzen dat een geheim fonds circa 6 miljoen euro in kas had, waarmee Afrikaanse officials werden omgekocht. De FIFS is al bezig te laten onderzoeken hoe Qatar het WK in de wacht wist te slepen. Eerder liet de KNVB al weten dat de keuze voor Qatar moet worden heroverwogen, vanwege het snikhete klimaat, de mensenrechten en arbeidsomstandigheden in het steenrijke oliestaatje.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>