Veiligheid Winterspelen ‘zorgelijk’

Chef de Mission Maurits Hendriks maakt zich zorgen over de veiligheid tijdens de Winterspelen in Sotsji. Dat zei hij in een interview met nu.nl. Daarnaast betreurt hij de politieke ophef rond de Spelen. De veiligheid van de Olympische Winterspelen kwamen in december in beeld, nadat er binnen één etmaal tijd voor de tweede keer in de Zuid-Russische stad Volgograd een zelfmoordaanslag werd gepleegd. Waarschijnlijk zitten moslimterroristen uit de Kaukasus erachter.

De Tsjetsjeense rebellenleider Doku Umarov, bijgenaamd de Russische Bin Laden, zei afgelopen zomer er alles aan te zullen doen om de speen te verstoren. Hij claimt het gebied aan de Zwarte Zee, omdat zijn islamitische voorouders daar begraven liggen. Ondertussen hebben de Russische autoriteiten vijf terreuverdachten gearresteerd in Naltsjik, zo’n 300 kilometer van Sotsji. Er is niet bekendgemaakt wie het zijn en tot welke organisatie ze behoren. Ze zouden afkomstig zijn uit de Nord-Kaukasus, de thuisbasis van verschillende islamitische terreurgroepen. De verdachten zouden granaten, munitie en zelfgemaakte bommen met schroot bij zich hebben gehad.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>