Hevige rellen voor en na EK-wedstrijd Polen-Rusland

Dinsdag 12 juni vond de meest beladen wedstrijd van het EK-voetbal in de Poolse hoofdstad Warschau plaats: Polen tegen Rusland (Nederland-Duitsland: klik hier). Het botert niet echt tussen beide landen en het was alsof de Tweede Wereldoorlog herleefde: voor en na de wedstrijd raakten fans van beide landen op verschillende plekken in Warschau slaags met elkaar.

‘Sla dat Russische tuig met hamer en sikkel’, was een veelgehoorde kreet van Poolse hooligans die uit waren op knokpartijen met de Russen die onder politiebegeleiding naar het stadion liepen. Beide groepen bekogelden elkaar met stenen, flessen en vuurwerk. Daarbij vielen gewonden. De Poolse oproerpolitie moest ingrijpen en schoot met rubber kogels. Er vielen vijftien gewonden en er werden meer dan 120 mensen opgepakt. Na de wedstrijd verzamelden zich opnieuw hooligans in het centrum van Warschau om de confrontatie met supporters van andere landen te zoeken. Daarbij liep het niet uit de hand. In het stadion was weinig van de rellen te merken. De wedstrijd zelf eindigde in 1-1.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>