Nederland-Duitsland wordt verhit duel in bloedheet Charkov

Vandaag staan Oranje en Duitsland voor de 39e keer tegenover elkaar: in Charkov. Nederland moet winnen om nog verder te kunnen komen in het EK-voetbal. Het belooft niet alleen een verhitte wedstrijd te worden: het is bloedheet in Charkov. Kijken Oranjefans in eigen land vanavond bibberend van angst en kou naar de wedstrijd, in Charkov was het vanochtend met 30 graden al broeierig warm op de Oranjecamping.

Met voorspelde temperaturen tot 35 graden wordt het vanmiddag oppassen geblazen op het feest op het Oranjeplein met DJ Armin van Buren. De muziek wordt aangepast, want uren hossen in de hitte is niet te doen. De brandweer komt sproeien en er wordt extra water uitgedeeld. De wedstrijd begint vanavond om 20.45 uur en is een ware klassieker. De Duitsers wonnen 14 keer en de Nederlanders 10 keer; 14 duels eindigden in gelijkspel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>