Vrijdag 22 april: Dag van de Aarde

IMG_20160517_104135Vrijdag 22 april is het voor de 46e keer Earth Day, de Dag van de Aarde. Doel van deze dag is mensen op een positieve wijze te laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde. De Dag van de Aarde bestaat sinds 1973 en is vooral in de Verenigde Staten en sommige Spaanstalige landen bekend. Earth Day is dit keer bijzonder, omdat wereldleiders naar de  de Verenigde Naties in New York komen om het Klimaatakkoord van Parijs te ondertekenen, dat december vorig jaar werd gesloten.

Ieder jaar wordt vanaf 22 april tot eind mei uitgeroepen tot Maand van de Aarde, Earth Month, met de hoogtepunt de International Mother Earth Day op 22 april. De Dag van de Aarde werd voor het eerst gevierd in Bulgarije op 14 december 1930, op initiatief van de toenmalige Bulgaarse minister van Landbouw en Staatseigendommen. Het ‘Feest van het Bulgaarse Land’ was de aanzet voor een internationale dag van de Aarde, indertijd voorgesteld om op 21 maart te houden, de dag waarop zwel op het Noordelijk en het Zuidelijk halfrond de dag even lang duurt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>