Greenpeace: ‘Klimaatakkoord is een mijlpaal!’

De milieu-organisatie Greenpeace beschouwt het in Parijs gesloten klimaatakkoord als ‘een mijlpaal’ en ‘een duidelijk signaal aan bedrijven en investeerders’. ‘Zij weten nu dat ze moeten afstappen van steenkool en gas en de overstap moeten maken naar hernieuwbare energie’, aldus een woordvoerder van Greenpeace.

Greenpeace is erover te spreken dat de uitstoot van broeikasgassen tegen het midden van deze eeuw in evenwicht moet zijn met de opname, door bijvoorbeeld bossen en ontwikkeling van plannen rond hernieuwbare energie.’ Wel is er voor alle landen nog veel werk aan de winkel. De plannen die ze voor de top van Parijs inleverden, zullen bij elkaar zorgen voor 2,7 graden opwarming, duidelijk hoger dan de intentie om ver onder de 2 – en liefst onder de 1,5 graden- te komen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>