Nederlanders in Thailand gewaarschuwd

De Nederlandse ambassade in de Thaise hoofdstad Bangkok waarschuwt Nederlanders in Thailand voorzichtig te zijn op sociale media met uitspraken tegen de militaire coup van negen dagen geleden. Gisteren stelden de nieuwe machthebbers – het Thaise leger – een verbod in op het sturen van provocerende boodschappen op social media, zoals Facebook. Donderdag pakte de politie in Bangkok een Belg op, omdat hij kritiek op de staatsgreep zou hebben geuit. De 42-jarige Vlaming, die al een paar jaar in Thailand woont, liep rond met een T-shirt met de leus ‘Peace Please’.

Het leger greep in nadat voor- en tegenstanders van de zittende regering een half jaar hadden gedemonstreerd en het maatschappelijke leven regelmatig hadden platgelegd. Politie en militairen zijn nu massaal aanwezig op plekken waar tot voor kort massa’s demonstranten bivakkeerden. Die plekken liggen er sinds de coup verlaten bij. Direct na de coup werd een avondklok ingesteld, maar die op aandringen van de toeristenbranche is inmiddels versoepeld. Nu is het verboden om tussen 0.00 en 04.00 uur de straat op te gaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag raad reizigers aan waakzaam te zijn, het lokale nieuws te volgens en zich bij de ambassade in Bangkok te registreren. Generaal Prayuth, nu de machtigste man in Thailand, denkt een jaar nodig te hebben om het land te stabiliseren. Pas daarna valt er te denken aan vrije verkiezingen , zei de generaal.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>