President Letland noemt instorten supermarkt ‘moord’

President Andris Berzins van Letland beschouwt het instorten van een dak van de supermarkt ‘Maxima’ in de Letse hoofdstad Riga als moord. Bij de ramp vielen 52 doden en 37 gewonden. Hij wil inspecteurs uit het buitenland halen voor onafhankelijk onderzoek naar het ongeluk en wil dat dit snel gebeurt. ‘Deze zaak moet worden onderzocht als moord op vele weerloze mensen’, zei de president tegen de Letse omroep LTV.

De politie onderzoekt of de eigenaar van de supermarkt waarschuwingen negeerde dat het dak te zwak zou zijn voor een siertuin. Letland houdt vanaf vandaag drie dagen van nationale rouw. Maandag wordt in et hele land een moment stilte in acht genomen. Reddingswerkers zoeken nog altijd naar overlevenden. Zo’n tien families zeggen dat ze nog mensen missen en volgens de burgemeester zitten er mogelijk nog vijf mensen vast onder het puin. De ramp is de grootste in Letland sinds het land in 1991 onafhankelijk is geworden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>