Tientallen doden na instorten supermarkt Riga

In de Letse hoofdstad Riga is een supermarkt ingestort en heeft aan tientallen mensen het leven gekost: het dodental staat op dit moment op bijna 50. Er zouden nog steeds mensen onder het puin liggen. De ramp is mogelijk veroorzaakt door de aanleg van een wintertuin op het dak van de supermarkt. Donderdag aan het eind van de middag hoorden getuigen een harde klap. Eerst werd aan een explosie van een gastank gedacht.

Mogelijk was de constructie van het dak niet sterk genoeg en is het dak bezweken onder de tuin met bomen, die bewoners van appartementen op de eerste verdieping hadden aangelegd. Bij de supermarkt wordt met groot materieel naar slachtoffers gezocht. Volgens de Letse brandweer zijn er 36 gewonden onder het puin vandaan gehaald. Onder de doden zijn drie brandweerlieden. Toen zij op zoek waren naar overlevenden, kwam er nog een deel van het dak naar beneden. Ook onder de gewonden zijn brandweermensen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>