Arafat ‘vergiftigd met polonium’

Yasser Arafat is vergiftigd met polonium. Dat meldt de Arabische nieuwszender Al-Jazeera. In november vorig jaar werd het lichaam van de voormalige Palestijnse leider opgegraven, na geruchten over een mogelijke vergiftiging. In november 2004 was hij plotseling gestorven, volgens de officiële lezing na een beroerte. Nadat Zwitserse artsen resten van polonium op zijn kleding hadden gevonden, werd zijn lichaam opgegraven.

Al-Jazeera zegt het onderzoeksrapport in handen te hebben waarin de doodsoorzaak van Arafat wordt onthuld. Een team van Zwitserse onderzoekers zou achttien keer de normale hoeveelheid polonium in zijn stoffelijk overschot hebben gevonden. Zij weten ‘met 83 procent zekerheid dat Arafat is vergiftigd, maar ze hebben het onderzoeksrapport nog niet officieel naar buiten gebracht. Als zou blijken dat hij is vergiftigd, is natuurlijk de hamvraag: door wie? Arafat had veel vijanden. Vlak voor hij overleed, was hij kerngezond. Hij vertoonde dezelfde symptomen als de Russische ex-spion Aleksander Litvinenko, die in 2006 aan poloniumvergiftiging stierf.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>