Lichaam Arafat uit zijn graf gehaald

In Ramallah op de Westelijke Jordaanoever is het lichaam van de vroegere Palestijnse leider Yasser Arafat uit zijn mausoleum gehaald. De graftombe was afgedekt met tonnen cement, om te voorkomen dat iemand het lichaam van de PLO-leider zou stelen. Het lichaam wordt overgebracht naar een moskee. De stoffelijke resten worden onderzocht door buitenlandse experts om meer te weten te komen over de doodsoorzaak.

Arafat overleed op 11 november 2004 in Parijs. Als doodsoorzaak werd een hersenbloeding na een darminfectie genoemd, die hem ernstig zouden hebben verzwakt. Zwitserse artsen vonden resten van het radioactieve polonium op kleding van Arafat. De berichten leidden tot speculaties dat hij zou zijn vergiftigd. Palestijnen denken dat hij door Israël is vermoord. Daarop werd eind vorig jaar besloten tot een onderzoek. Het onderzoeksteam bestaat uit Franse, Zwitserse en Russische experts. De weduwe had een Frans justitieel onderzoek aangevraagd. Volgens de Palestijnse president komen er ook Russen komen. Waarom, is onduidelijk. Het giftige polonium speelde ook een rol bij de dood van voormalig KGB-agent Aleksandr Litvinenko, tegenstander van president Poetin.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Lichaam Arafat uit zijn graf gehaald

  1. Erik Feenstra Auteur

    Laten we de uitslag van de experts even afwachten voor we over’ een hoax’ kunnen spreken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>