Isaac koerst richting New Orleans

De tropische storm Isaac koerst richting New Orleans en lijkt woensdag over Louisiana te trekken. Het is dan precies zeven jaar geleden dat orkaan Katrina dood en verderf zaaide in New Orleans en meer dan 1000 mensen het leven kostte. In verband met de naderende tropische storm hebben vier Amerikaanse staten de noodtoestand uitgeroepen. In Florida gold die al, Mississippi volgde en nu ook Louisiana en Alabama.

Aan de kust van Florida is de storm al aan land gekomen. Isaac kan uitgroeien tot een gevaarlijke orkaan van de tweede categorie. Door de noodtoestand kunnen de gouverneurs van de staten makkelijker voorzorgsmaatregelen treffen en hulp bieden waar dat nodig is. Veel inwoners willen er niet op wachten, hebben hun spullen veilig opgeslagen en reizen af naar veiliger oorden. In de stad Tampa is de Republikeinse conventie met een dag uitgesteld. Die zou maandag beginnen met de nominatie van Mitt Romney als officiële Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 6 november. In de Golf van Mexico worden boorplatforms ontruimd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>