Noord-Korea begraaft Kim Jong-il

In de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang heeft de bevolking afscheid genomen van Kim Jong-il. De dictator overleed op 17 december. De auto met de kist reed drie uur door de straten van de hoofdstad. Het volk zou worden gedwongen om op het hysterische af te rouwen, maar RTL wijst erop dit soort taferelen ook ons niet vreemd zijn. Zo liepen de emoties hoog op bij de begrafenissen van André Hazes (2004) en Pim Fortuyn (2002). Nuchtere Britten denken besmuikt terug aan de on-Britse hysterie na de dood van prinses Diana.

 

Tijdens de optocht woedde een sneeuwstorm: volgens de staatsmedia kon de overleden leider het weer beïnvloeden. De media besteden veel aandacht aan vreemde natuurverschijnselen sinds zijn dood: ‘de natuur is van slag na de dood van de leider’. Zo brak het ijs op een groot meer van verdriet spontaan in tweeën, was er een rode gloed te zien op de berg waar de leider was geboren en zat een zwerm eksters roerloos op één enkele boom te treuren. Tijdens een herdenkingsdienst vlogen uilen door de ramen naar binnen Degelijke vertalingen van natuurlijke fenomenen komen ook in andere politieke systemen voor, zoals in imperiaal Japan en Nazi-Duitsland. De propagandamachine draait al op volle toeren voor Kim Jong-un: de zoon van Kim Jong-il is inmiddels gedoopt tot ‘Grote Opvolger’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>