Prins Laurent blijft de enfant terrible van België

IMG_20160527_141728Vorige week zagen de Belgen een reportage over prins Laurent, waarin hij tot de grond werd afgebrand. Guus Flater, prins Plankgas en prins Wolf zijn drie bijnamen van de prins die het imago heeft van louche zakenman, gierige geldwolf en vrouwenverslinder. Hij zou de ene na de andere verkeersboete krijgen: ingewijden noemen de prins achter het stuur ‘de schrik van hun leven’. Hij zou gierig zijn: in de reportage is te zien hoe hij ijsjes voor zijn gezin bestelt, maar niet betaalt. Zijn commerciële activiteiten komen aan de orde, terwijl dat in zijn functie niet mag. Tot slot tonen de documentairemakers dat hij nogal eens losse handjes had, zoals zijn ex-vriendin Diane de Schaetzen beweerde, met wie hij tussen 1993 en 1995 een relatie had.

In de reportage bevestigt ze dat de prins haar in het gezicht heeft geslagen. Veel meer wilde ze niet zeggen, alleen: ‘Waar rook is, is vuur.’ Ook zei ze dat Laurent meer respect voor vrouwen dan voor dieren zou hebben. Een week na de uitzending verscheen de prins voor het eerst in het openbaar. Hij presenteerde een project van zijn stichting dat daklozen en hun honden opvangt. Hij sprak de insinuatie tegen dat hij meer respect zou hebben voor dieren dan vrouwen: ‘Ik ben een dierenvriend, maar ook een mensenliefhebber.’ Zijn vrouw prinses Claire maakte geëmotioneerd een einde aan de vragen: ‘Ik denk dat het nu genoeg is geweest. U treft ook drie kinderen. De insinuaties zijn fout.’ Zijn vader, de Belgische koning Albert II, wilde hem dit voorjaar niet meer op het paleis zien en sluit hem uit van alle officiële zaken van het hof, als straf voor zijn omstreden reis naar Kongo. Laurent had zonder toestemming een reis naar de voormalige Belgische kolonie gemaakt. Vier jaar geleden mocht hij het paleis ook al niet in, toen bleek dat hij de renovatie van zijn villa door de marine had laten betalen.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Prins Laurent blijft de enfant terrible van België

  1. jan

    Prins Wolf is helemaal geen bijnaam van prins Laurent, ik vermoed dat hier sprake is van een verwarring met zijn bijnaam ‘Prins Woef’ die hij verkreeg omdat hij opkomt voor de dieren (en in het bijzonder de honden).

    Ook het citaat “Ook zei ze dat Laurent meer respect voor vrouwen dan voor dieren zou hebben” komt niet overeen met de werkelijkheid. Ik heb het interview gezien, en helaas beweerde de bewuste dame net het tegenovergestelde. Indien het een schande zou zijn meer respect te hebben voor vrouwen dan voor dieren beken ik met genoegen schuld.

      /   Reply  / 
  2. Bruno

    Wanneer gaan de mensen inzien dat de tijd van de koningen voorbij is? Al die royalty zijn afstammelingen van de grootste dieven en moordenaars van de middeleeuwen. De verkrachter en plunderaars die destijds op kruistocht gingen en het geluk hadden om levend en rijk terug te keren. Het zijn de afstammelingen van dit zootje die veelal door inteelt ter wereld kwam dat we nu miljoenen per jaar aan spenderen. Akkoord een president kost ook geld, maar dan betalen we niet voor de achterlijke kinderen en nog minder voor de

      /   Reply  / 
  3. Bruno

    Wanneer gaan de mensen inzien dat de tijd van de koningen voorbij is? Al die royalty zijn afstammelingen van de grootste dieven en moordenaars van de middeleeuwen. De verkrachters en plunderaars die destijds op kruistocht gingen en het geluk hadden om levend en rijk terug te keren. Het zijn de afstammelingen van dit zootje die veelal door inteelt ter wereld kwam dat we nu miljoenen per jaar aan spenderen. Akkoord een president kost ook geld, maar dan betalen we niet voor de achterlijke kinderen en nog minder voor de buitenechtelijke kinderen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>