Koning België doet eigen zoon in de ban

Koning Albert van België heeft zijn jongste zoon, prins Laurent (47), in de ban gedaan, als straf voor zijn omstreden reis naar Kongo. De prins maakte de reis naar de voormalige Belgische kolonie zonder toestemming. Voorlopig blijven de deuren van het paleis in Brussel voor hem gesloten en is zijn naam nergens terug te vinden bij officiële activiteiten van de Koninklijke familie. Dat meldt de Vlaamse krant HLN (Het Laatste Nieuws) vrijdag.  

 

Zijn vrouw Claire en hun drie kinderen mogen volgens de Belgische pers wel gewoon door het paleis vertoeven: moeder koningin Paola wil niet dat zij ook moet boeten voor de fouten van haar man, aldus de Belgische krant. Prins Laurent lapt wel vaker regels aanzijn laars, maar zijn reis naar Kongo was de beroemde druppel en de emmer. Papa koning Albert was des duivels: de banden met het land zijn erg broos. Vier jaar geleden mocht Laurent ook al het paleis niet in, toen bleek dat hij geld van de marine had gebruikt om zijn villa te renoveren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>