Griekenland 48 uur plat

Vandaag en morgen leggen de vakbonden grote delen van het openbare leven in Griekenland plat. De Grieken uiten zo hun onvrede over de bezuinigingen. Ze zijn ten einde raad: velen zijn de afgelopen maanden naar de armoedegrens afgezakt.  In Athene zijn tienduizenden mensen onderweg naar het parlement, om te protesteren tegen het kabinet, dat nóg meer forse bezuinigingen wil doorvoeren. Het Griekse parlement moet daarover morgen de knoop doorhakken en stemmen.

 

Voor premier Papandreou is het een gordiaanse knoop: stemt het parlement voor nog meer draconische bezuinigen, dan krijgt Griekenland financiële steun van de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Doen ze dat niet, dan krijgt Griekenland de noodsteun niet en dreigt het land failliet te gaan en de andere eurolanden mee de afgrond in te sleuren. De bonden vinden de bezuinigingseisen van EU en IMF veel te ingrijpend en zijn mordicus tegen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Griekenland 48 uur plat

  1. drt

    Wanneer zeggen we stop tezen de Grieken ? moet toch kunnen ? Zijn de politici voor een MOREEL genzeloos Europa ? O.k wist EU open grenzen, maar niemand kan me uitleggen waar de grens met de griekenland.
    Met onze collega’s rond de noordzee, UK, noorwegen vole ik me meer verbonden en die kunnen prima zonder de EURO

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>