Duitsers wantrouwen euro steeds meer

Steeds meer Duitsers wantrouwen de euro: volgens de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ziet 71 procent de Europese munt niet of steeds minder zien zitten. De Duitse zondagskrant liet het Institut für Demoskopie (IfD; vertaald: Instituut voor Opinieonderzoek) in Allensbach (in de buurt van Bonn) een onderzoek uitvoeren over wat de Duitsers van de euro vonden. Het wantrouwen groeit gestaag: van links tot rechts groeit de euroscepsis. 

 

In april had nog 66 procent weinig tot geen vertrouwen in de euro; in 2008 minder dan de helft. Slechts 19 procent van onze Oosterburen heeft wel vertrouwen in de euro. Oorzaak is volgens de Duitse krant vooral de Griekse schuldencrisis. Daarnaast twijfelt 68 procent van de ondervraagden over het nut van een noodfonds voor zwakke eurolanden: slechts 15 procent denkt dat het fonds de euro stabiel kan houden.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Duitsers wantrouwen euro steeds meer

  1. H.Groothedde

    Ga naar petitie.nl-Geen geld naar Griekenland-Gewoon doen

      /   Reply  / 
  2. H.D.B. Go

    Nou waar blijven al die knappe koppen in Nederland die het maar aldoor hebben over de kennis economie in Nederland. Bij monde van Mark Rutte als ik het wel heb, die zei ” We hebben in Nederland alles. ” Nou laten de Nederlandse economen dan maar met een pasklare oplossing komen om de economische crisis in Griekenland, Ierland, Portugal en Spanje op te lossen. We zijn in Nederland zo goed in het belasting stelsel heb ik begrepen. Toon Geert Wilders en zijn PVV dan maar dat ze volkomen bij het verkeerde eind hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>