Veel dode Grieken krijgen nog jarenlang pensioen

Duizenden Grieken die al jaren dood zijn, ontvangen nog steeds pensioen. Dat is gebleken na onderzoek door de Griekse overheid. Het land zit in een diepe economische crisis en kan iedere euro goed gebruiken. De Griekse minister van Arbeid Louka Katseli heeft dan ook gezegd een eind aan deze fraude te maken. Uit controle bleek dat alleen al 4500 ambtenaren na overlijden elke maand hun pensioen krijgen overgemaakt op hun bankrekening: dit geld gaat dan naar nabestaanden. Dat kostte de Griekse belastingbetaler jaarlijks een slordige zestien miljoen extra aan belasting.

 

Volgens de minister schort er veel aan de administratie en laten burgers het na om de dood van een familielid op te geven om zo hun pensioen te kunnen blijven op strijken. Verder zouden er maar liefst 9000 Grieken honderd jaar en ouder zijn: het ministerie van Arbeid gaat onderzoeken hoeveel van hen nog daadwerkelijk in leven zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>