Grieken steunen verkoop staatsbezittingen

De Griekse overheid kan op grote schaal overheidsbezittingen verkopen. Zondag bleek uit een peiling dat een overgroot deel van de Grieken voor privatisering is: circa 80 procent van de respondenten steunden plannen om staatsbezit te verkopen. Opvallend is wel dat bijna de helft van hen wil dat de opbrengst wordt gebruikt om de economie te stimuleren en slechts 35 procent om de schulden af te lossen.

 

Griekenland is het grootste zorgenkind van de eurozone. Het land kreeg vorig jaar al noodleningen van de andere Europese landen, maar heeft meer geld nodig. De Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) oefenden de laatste tijd grote druk uit op de Griekse regering om haast te maken met de verkoop van overheidsbezittingen. Zo staan een bank en de twee grootste havens van het land op de lijst om van de hand te doen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>