Tweede bevoorradingsraket voor ISS ontploft

De bevoorrading van het Internationale ruimtestation ISS loopt nog geen gevaar, maar nu opnieuw een onbemande raket met spullen voor het station is ontploft, dreigen er problemen voor de bemanning van ISS. Zondag kort na de start op het Amerikaanse Cape Canaveral ontplofte de Falcon 9, een onbemande raket van SpaceX die een Dragon-capsule  met voorraad en uitrusting naar de ISS moest brengen.

De oorzaak is nog niet bekend. Het is de tweede keer in korte tijd dat een bevoorradingsraket kort na de landing ontploft. Eind april ging het mis met een raket die vanaf het Russische ruimtestation was gelanceerd.  Nog zijn er geen problemen op ISS, want op 3 juli staat de volgende bevoorrading gepland met een Progress-vrachtschip. Die moet wel goed gaan, anders dreigt een tekort aan voorraden op het ruimtestation.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>