Toedracht bloedbad Newtown onduidelijk

De politie wil nog weinig kwijt over de toedracht van het bloedbad op de lagere school in Newtown. Vrijdag werden 28 mensen gedood, onder wie 20 jonge kinderen. Na een 911-melding dat iemand kinderen onder schot hield, is direct groot alarm geslagen, zei politiechef Paul Vance. Getuigen hebben zeker honderd schoten gehoord. Volgens Amerikaanse media is de schutter de 20-jarige Adam Vanze, maar de politie heeft dat nog niet bevestigd.

Hij zou drie vuurwapens hebben gebruikt, die op naam stonden van zijn moeder. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd. Amerikaanse media meldden dat hij bij zijn moeder woonde. Hij heeft haar eerst gedood en is daarna naar de school gereden, waar zijn moeder als lerares werkte. Volgens de politie heeft de schutter zijn slachtoffers vooral in twee klaslokalen gemaakt. Onder de doden zijn ook de directeur en de psycholoog van de school. Over zijn motief is niets bekend. Vance wilde weinig zeggen over wat hij op de school aantrof, alleen dat het ‘een gruwelijke aanblik’ was. De families van de slachtoffers zijn ingelicht. De politie heeft de lijst van 26 namen opgesteld, nadat de doden waren geïdentificeerd. Waarschijnlijk worden de namen vanmiddag bekend gemaakt op een persconferentie. Wellicht wordt dan ook meer bekend over het verloop van de schietpartij en de schutter. De kerk in Newtown zat vol mensen die een wake hielden voor de slachtoffers.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>