Een dode poolonderzoeker gevonden, zoeken naar tweede gestopt

Het zoeken naar de Nederlandse poolonderzoekers die sinds eind april in het noorden van Canada worden vermist, is gestopt. Het lichaam van één van hen is gevonden, maar naar het tweede lichaam wordt niet meer gezocht, omdat de gevaren door het slechte ijs te groot werden. Het bergingsteam is teruggekeerd naar de basis die op 200 kilometer van de ongeluksplek ligt.

Er komt waarschijnlijk geen nieuwe bergingsoperatie. De identiteit van het gevonden lichaam moet nog worden vastgesteld. De Nederlanders Philip de Roo en Marc Cornelissen vertrokken op 6 april naar Canada om onderzoek te doen naar de ijsdikte in het noordpoolgebied, die door de opwarming van de aarde afneemt. Ironisch genoeg is te dun ijs hen waarschijnlijk fataal geworden. Hun hond, die ze moest waarschuwen voor ijsberen, werd vorig week gered. De hond zat op het ijs trouw op zijn baasjes te wachten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>