Koning en koningin op handelsreis in noorden Duitsland

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn na een tweedaags staatsbezoek aan Denemarken doorgereisd naar Noord-Duitsland. De Deense koningin Margarethe is de peettante van Willem-Alexander. Beide koninklijke families onderhouden goede banden met elkaar. Tijdens het staatsbanket in Kopenhagen droeg koningin Máxima de beroemd geworden koningsblauwe inhuldigingsjurk van Jan Taminau.

Donderdagochtend kwam het koninklijk paar aan in de Duitse Hanzestad Lübeck, voor een kort bezoek aan de aan Denemarken grenzende deelstaat Schleswig-Holstein. Daarna reisden ze door naar de havenstad Hamburg. Tijdens het tweedaags bezoek aan het noorden van Duitsland werden ‘die sympathischen Monarchs aus die Niederlande‘ enthousiast ontvangen door het publiek. Het bezoek aan Duitsland is geen staatsbezoek: de koning komt als handelsreiziger, vergezeld door een grote handelsdelegatie, onder leiding van minister Ploumen van Buitenlandse Handel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>