Willem-Alexander droeg niet de originele Koningsmantel

Tijdens zijn inhuldiging droeg koning Willem-Alexander niet de originele hermelijnen Koningsmantel uit 1815. Zelf zei hij in een televisie-interview kort voor hij koning weer dat ‘gewoon de oude mantel weer uit de doos zou worden gehaald’ die zijn voorvader koning Willem I in 1815 droeg. De mantel die Willem-Alexander op 30 april droeg, werd in 1948 in een Zwitsers gordijnatelier genaaid, voor de inhuldiging van koningin Juliana.

 

De Zwitserse historicus stuitte op rekeningen van interieurfirma Klingele uit Basel. De factuur staat ’1 Kröningsmantel, 80 Motiv à 5,50′. Er moest 1.269,45 Zwitserse frank worden betaald voor ’20,15 meter zijden fluweel’. OP een tweede rekening uit datzelfde jaar wordt 440 frank in rekening gebracht voor het overzetten van tachtig geborduurde leeuwtjes van de oude mantel op de nieuwe.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>