Kromowidjojo wint ook goud op 50 meter vrij

Na de gouden plak op de 100 meter vrije slag, heeft de Nederlandse zwemster Ranomi Kromowidjojo vanavond ook de 50 meter vrij gewonnen op de Olympische Spelen in Londen gewonnen. Na deze gewonnen finale staat de 21-jarige Groningse in het rijtje grootheden dat op de Spelen tweemaal goud wonnen. Kromowidjojo brengt het Oranjeteam weer wat meer glans: het aantal medailles voor Nederland staat nu op zeven.

Naast haar twee gouden plakken is dat het wielergoud van Marianne Vos, zilver op de estafette zwemmen 4×100 meter dames, brons voor judoka’s Henk Grol en Edith Bosch en brons voor de Vrouwen-8 roeien. Marleen Veldhuis won brons en wist daarmee haar zwemcarrière af te sluiten met haar eerste plak op een individueel nummer. Ze won weliswaar Olympisch goud en zilver op meerdere estafettenummers, maar individueel wist ze nog nooit een Olympische medaille te bemachtigen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>