Kromowidjojo wint Koninginnenummer zwemmen

Ranomi Kromowidjojo heeft de 100 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Londen gewonnen. ‘Missie volbracht’, zei de reporter. Na deze gewonnen finale heeft de 21-jarige Groningse niet alleen haar internationale visitekaartje afgegeven geplaatst, maar het Oranjeteam weer wat glans gegeven. Iets dat het team goed kon gebruiken, na alle teleurstellingen bij onder meer judo en roeien. En Raomi zelf ook, na het zilver op de 4×100 meter estafette.

 

‘Gewonnen’, zei de 21-jarige Groningse nuchter. ‘De tijd was niet goed. Maar het zijn de Olympische Spelen, dus het maakt niet uit. Het was superspannend. Het was niet m’n perfecte race, maar goud is goud. Alsjeblieft, Nederland: hier is-ie dan!’ Ze is de opvolgster van Inge de Bruin: zij zei dat ze ‘best emotioneel was: ‘Ze was zo sprakeloos. Al je wint maakt de tijd niet uit. Typist Ranomi: ze is uit Groningen en blijft zo nuchter.” Menigeen op de tribune was dat niet. Trainer Jaco Verharen, maar ook Willem Alexander en Máxima gingen uit hun dak.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>