Mysterieuze bosjongen komt uit Hengelo

Het mysterie rond de bosjongen in Duitsland is opgelost: het is de Nederlander Robin van Helsum. Dat heeft hij zelf toegegeven tegenover de politie in Berlijn. Na negen maanden vergeefs zoeken naar zijn ware identiteit gaf de politie woensdag een foto vrij van de ‘woudjongen’: een tiener die zich Ray noemde en vijf jaar lang met zijn vader in het bos zou hebben geleefd. Na publicatie van de foto vertelden vrienden tegen de NOS de jongen te herkenden. Gisteren bevestigde de politie van Hengelo dat het inderdaad ging om de 20-jarige Robin: dat ‘konden we met zijn familie voor 100 procent vaststellen’, aldus een politiewoordvoerder.

Volgens vrienden had hij ‘persoonlijke en financiële problemen: op deze manier probeerde hij een nieuw leven te beginnen.’ De bosjongen meldde zich op 5 september 2011 bij het stadhuis van Berlijn. Hij vertelde dat zijn vader de maand ervoor was overleden en dat hij hem had begraven in het bos waar ze bivakkeerden. De politie van Berlijn zei dat de zoektocht naar de identiteit werd bemoeilijkt omdat hij zei dat hij 17 jaar oud was, terwijl hij 20 blijkt te zijn. Daarom verscheen hij niet in databanken met minderjarige vermisten. Robin zit sinds september in een opvanghuis in Berlijn. De politie onderzoekt of hij een strafblad heeft. Zo niet, dan mag hij gaan en staan waar hij wil.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>