Woudjongen mysterie voor Duitse politie

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De politie van Berlijn heeft een foto vrijgegeven van de ‘woudjongen’: een tiener die zichzelf Ray noemt, alleen Engels spreekt en naar eigen zeggen de afgelopen vijf jaar met zijn vader in het bos heeft geleefd. Zijn vader zou vorig jaar augustus zijn overleden; Ray zei hem te hebben begraven in het bos waar ze bivakkeerden. Daarna ging hij naar Berlijn: de tocht zou vijf dagen hebben geduurd. De politie zei woensdag dat het tot nu toe niet is gelukt om te achterhalen wie Ray is en heeft de hulp van de bevolking ingeroepen.

Hij zou op 20 juni 1994 zijn geboren; zijn moeder Doreen zou bij een auto-ongeluk om het leven zijn gekomen toen hij 12 was. Na haar dood besloot vader Ryan samen met Ray als nomaden door de Duitse bossen te trekken. Ze sliepen in een tent en soms in een grot, aldus Ray. De politie heeft ernstige twijfels over het waarheidsgehalte van de woorden van Ray. Het lichaam van de vader is niet gevonden en ook zijn er geen meldingen over het dodelijk ongeluk van de moeder. Ray staat nu onder toezicht van jeugdzorg en gaat naar school. Toen hij in september opdook, sprak hij amper Duits; inmiddels spreekt hij goed Duits. Ook heeft hij zich verdacht snel aangepast aan het leven in de grote stad: reden voor de politie om eraan te twijfelen dat hij vijf jaar in de rimboe heeft geleefd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>