Aantal doden busramp kan nog oplopen

Bij de busramp gisteravond in Zwitserland zijn 28 mensen omgekomen, maar dat aantal kan nog oplopen. Onder de dodelijke slachtoffers zijn 22 kinderen en de 6 volwassenen die in de bus zaten. Veertien van hen komen uit Lommel. Nog niet alle kinderen zijn geïdentificeerd. Drie van de 24 gewonden liggen in coma. Dat zei raadslid en loco-burgemeester Kris Verduyckt vanmiddag tijdens een persconferentie in Lommel.

Hij zei ook dat het van 16 kinderen nog niet duidelijk is hoe erg ze eraan toe zijn. Inmiddels zijn 22 gewonden geïdentificeerd. Onder de kinderen kwamen er tien uit Nederland. De identiteit van de omgekomen kinderen die wel bekend zijn bij de politie, worden nog niet vrijgegeven, volgens Verduyckt willen de Zwitserse autoriteiten de ouders eerst de kans geven het nieuws te vernemen en te verwerken. Defensie heeft een Airbus gecharterd, waarmee de familieleden van de slachtoffers om twee uur vanmiddag vanaf de militaire luchthaven in Melsbroek vertrokken. Het vliegtuig kwam een uur later in Genève aan. Van daaruit worden de ouders overgebracht naar de plaats van de ramp. De Belgische regering heeft een dag van nationale rouw afgekondigd. Een datum is nog niet vastgesteld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>