Occupy Amsterdam groeit steeds verder

Het tentenkamp van de protestbeweging Occupy Amsterdam op het Beursplein groeit steeds verder. Afgelopen zaterdag begonnen, staan er inmiddels meer dan honderd tenten. Vandaag worden de algemene tenten vervangen en wordt het kamp opnieuw geordend, zodat het publiek er overdag gewoon langs kan. De openbare tent gaat weg, omdat de deelnemers het ‘een donker hol’ vonden. Er komt een lichtgekleurd exemplaar voor in de plaats, ‘zodat we elkaar tijdens de discussies weer kunnen zien’, zei de initiatiefnemer van de operatie.

‘We willen de uitstraling van een transparant actiekamp en niet van een festivalterrein waar alles kriskras door elkaar staat.’ Overdag zijn er verschillende discussiegroepen. Sympathisanten zorgen ervoor dat het de betogers niet ontbreekt aan voldoende eten. Zaterdag houden de betogers in Amsterdam een protestmars vanaf het Beursplein naar De Nederlandsche Bank. Occupy roept iedereen op zich om 13.00 uur op het Beursplein te verzamelen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>