Orkaan Matthew bereikt kust Haïti en koerst richting Bahama’s

IMG_20160516_161101Orkaan Matthew heeft de kust van Haïti bereikt. Volgens het Amerikaanse Nationaal Hurricane Center in Miami is het ‘een gevaarlijke orkaan‘. Het hart van de orkaan ligt nog buiten de kust, maar op het eiland zijn al windsnelheden van 220 kilometer per uur gemeten en valt veel regen. Zo’n 1200 mensen zijn naar schuilplaatsen getrokken.

De angst bestaat dat in bergachtige en sterk ontboste streken modderstromen kunnen ontstaan. Na Haïti trekt Matthew waarschijnlijk verder naar Jamaica, Cuba en de Bahama’s. Op het oosten van Cuba is een orkaanwaarschuwing afgegeven en zijn een miljoen mensen geëvacueerd. Na de Bahama’s trekt Matthew mogelijk door naar de Amerikaanse staat North Carolina en komt daar waarschijnlijk donderdag aan land. De gouverneur heeft alvast de noodtoestand afgekondigd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>