Tropische storm Matthew raast over Caribisch gebied en groeit uit tot orkaan

IMG_20160516_161545Een zware tropische storm raast over het het Caribisch gebied: Matthew. Het is de dertiende storm dit jaar in de regio en wordt mogelijk de zwaarste van 2016. Matthew is bij de oostelijke Caribische eilanden aangekomen en heeft op onder meer Barbados, Martinique en Sint Lucia voor vloedgolven, omgewaaide bomen en stroomstoringen gezorgd. De storm groeit in de nacht van donderdag op vrijdag uit tot een orkaan; bij storm is sprake van windkracht 8, bij orkanen van windkracht 12.

Enkele vliegvelden in de regio zijn gesloten en cruiseschepen worden opgeleid. Curaçao, Aruba en Bonaire zetten zich schrap: naar verwachting komt Matthew daar vanavond aan land en kan gepaard gaan met zware regenval, vloedgolven en modderstromen. De bevolking is aangeraden voor de komende dagen voldoende voedsel en water in te slaan en binnen te blijven, geld te pinnen, huisdieren binnen te halen en de auto klaar te zetten en van tevoren alvast te tanken. Het is nog niet duidelijk waar Matthew het vaste land zal bereiken. Voor Venezuela en Colombia is al een waarschuwing afgegeven.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tropische storm Matthew raast over Caribisch gebied en groeit uit tot orkaan

  1. Elly Voogd

    God zij dank is het op Bonaire meegevallen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>