Bosbranden bedreigen Sydney

De Australische stad Sydney raakt meer en meer omsingeld door bosbranden. In de regio is het is extreem warm voor de tijd van het jaar: 34 graden. Normaal worden die zomer in de zomer bereikt die op het zuidelijk halfrond loopt van december tot en met februari. De stad wordt geteisterd door rook. De branden woeden ten noorden, westen en zuiden van de miljoenenstad.

Het is een van de schadelijkste branden ooit. De branden woeden zo’n 60 kilometer van de stad vandaan, maar de rook is soms verstikkend en belemmert het zicht. Daarom zijn wegen afgesloten. Bij de branden is het eerste dodelijke slachtoffer te betreuren, een man van 63. Autoriteiten vrezen dat er in de verwoeste huizen nog meer doden worden gevonden. Tot nu toe zijn honderden huizen afgebrand en moesten duizenden mensen hun woning verlaten. De brandweer moet in de regio de strijd aangaan met ongeveer honderd vuurhaarden, waarvan er 34 nog niet bedwongen zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>