Minder doden bij minder rampen in 2012

Het jaar 2012 telde minder doden bij minder rampen dan anders jaren. Je zou het niet zeggen, met alle berichten over overstromingen en vulkaanuitbarstingen, maar volgens het Wereld Rampen Rapport van het Rode Kruis, dat vandaag uitkwam, was het aantal rampen in 2012 het laagst in de afgelopen tien jaar. In totaal waren er 552 rampen, waarbij 15.000 mensen om het leven kwamen.

De schade per ramp was wel groter dan daarvoor. De rampen blijken heftiger geworden en de weersomstandigheden extremer. Orkaan Sandy was met ruim 37 miljard euro aan schade de meest verwoestende ramp van 2012. De daling van het aantal slachtoffers komt onder meer door de technologische vooruitgang. Bij een naderende storm kunnen mensen nu via sms worden gewaarschuwd. In een aantal van de armste gebieden, zoals Afrika, is toegang tot technologie juist verslechterd. Daar groeide het aantal slachtoffers van rampen. Het Rode Kruis pleit ervoor om de ‘digitale kloof’  te overbruggen. Bijna de helft van alle rampen in 2012 vond plaats in Azië. De dodelijkste ramp was tyfoon Bopha, die begin december in de Filippijnen aan 1.900 mensen het leven kostte.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>